OFFICIALLY AMAZING > GUINNESS WORLD RECORDS

“We are delighted to confirm that you have successfully achieved a new GUINNESS WORLD RECORDS title for ’Largest waffle’. We would like to congratulate you on your record-breaking achievement. You are OFFICIALLY AMAZING”.

officieel

Met deze woorden bevestigt het Guinnes Book of World Records het officiële record van de Grootste Stroopwafel ter wereld. Met een diameter van 2,47 meter en een gewicht van 50 kilo is deze stroopwafel maar liefst 800 keer zo groot als de ‘normale’ Goudse wafel. Jaarlijks ontvangt het Guinness Book of World Records 60.000 vragen van mensen die een record willen vestigen. Slechts een gering percentage van deze aanvragen wordt gehonoreerd. De officiële erkenning is de kroon op drie jaar voorbereiding en een prachtig resultaat voor de stad Gouda, de bakermat van de stroopwafel.

De Grootste Stroopwafel ter wereld werd op 29 juni jl. gebakken en was een initiatief van zeven Gouwenaars, verenigd in Stichting Gouda Oogst. Voor de recordpoging waren 60 kilo deeg en 15 kilo stroop nodig en een wafelijzer dat maar liefst 3.000 kilo woog. Het bleef tot het laatste moment spannend of het zou gaan lukken om de wafel heel te houden en het record te vestigen. Om in aanmerking te komen voor het Guinnes Book of World Records record moest iedere stap in het proces zorgvuldig worden vastgelegd. Dit werd gedaan onder toeziend oog van notaris mr. J.H.A. Wagener en ruim 8.000 bezoekers. Burgemeester M. Schoenmaker van Gouda was aanwezig om het eerste stukje van de reuzenwafel te proeven, voordat deze aan het publiek werd uitgedeeld.

 

Meest recente berichten