Wereldrecord Grootste Stroopwafel Ooit

foto: Dennis van Duijn / O kijk! Fotografie

foto: Dennis van Duijn / O kijk! Fotografie

Zestig kilo deeg en vijftien kilo stroop waren ervoor nodig. Een wafelijzer dat maar liefst 3.000 kilo woog. En een hijskraan die het bovenste wafelijzer omhoog moest takelen. Het bleef tot het laatste moment spannend of het zou gaan lukken. Maar om 15.00 uur bevestigde notaris mr. J.H.A. Wagener het wereldrecord en had Gouda letterlijk de Grootste Stroopwafel Ooit in handen.

Behalve heel groot moest de Grootste Stroopwafel Ooit ook heel lekker smaken. Daarom werd de wafel gebakken volgens het originele recept. Stroopwafelbakker Martien Markus van ’t Stroopwafelwinkeltje was nauw betrokken en stelde alle ingrediënten ter beschikking voor deze recordpoging. Burgemeester Milo Schoenmaker mocht als eerste proeven van de Goudse lekkernij. Daarna was het de beurt aan het publiek.

Het bakken van de Grootste Stroopwafel Ooit was een initiatief van 7 Gouwenaars. Zij hadden het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. Het bakken van een wafel van meer dan 2 meter bleek technisch eigenlijk een onmogelijke opgave. Om het bakken succesvol te laten zijn, is het team 1,5 jaar bezig geweest met de voorbereidingen.

Meest recente berichten